Ka hana o ka turbocharger impeller

ʻO ka hana o kamea hoʻoheheʻe turbocharger ʻo ia ka hoʻohana ʻana i ka ikehu o ke kinoea hoʻopau e hoʻopaʻa i ka ea intake, hoʻonui i ka nui o ka lawe ʻana, a hoʻouna i ke kinoea hui ʻia kiʻekiʻe i loko o ke keʻena puhi ahi no ka puhi ʻana e hoʻonui i ka mana o ka mīkini a hoʻonui i ka torque o ka mīkini, ma laila e hoʻonui ai i ka ʻenekini. mana.

No ke aha e pono ai ke kaulike o ka turbocharger impeller?ʻO kamea hoʻoili uila he ea maolimea hoʻopili ka mea e hoʻonui ai i ka nui o ka lawe ʻana ma ke kaomi ʻana i ka ea.Hoʻohana ia i ka hopena inertial o ke kinoea hoʻokuʻu ʻia e ka ʻenekini e hoʻokele i kahuila uila i loko o ke keʻena turbine.Hoʻokele ka turbine i ka coaxial mea hoʻolele, a kaomi ka impeller i ka ea i hoʻouna ʻia e ka paipu kānana ea e kaomi i loko o ka cylinder.Ke piʻi ka wikiwiki o ka engine, hoʻonui ka wikiwiki o ka hoʻokuʻu ʻana o ke kinoea a me ka māmā turbine i ka synchronously, a ʻo ka impeller e hoʻoemi hou i ka ea i loko o ka cylinder.ʻO ka hoʻonui ʻana i ke kaomi ea a me ka paʻakai hiki ke puhi hou aku i ka wahie.ʻO ka hoʻonui ʻana i ka nui o ka wahie a me ka hoʻoponopono ʻana i ka wikiwiki o ka ʻenekini hiki ke hoʻonui i ka mana puka o ka mīkini.

ʻO kaʻenekini Hoʻohana nui ʻia ka turbocharger exhaust i kēia manawa.ʻO ka turbocharger ʻaʻa rotor hoʻohana ʻia i kahi kaiapuni hana kiʻekiʻe, me ka wikiwiki o 10,000 a ʻoi aku ma mua o 200,000 mau kipi i kēlā me kēia minuke.Ma lalo o kēia hoʻololi kiʻekiʻe-wikiwiki, pono e hana ʻia ke kaupaona ʻana.Ma o ka turbocharger dynamic balancing machine, hiki ke hoʻokō ʻia ka ʻike kaulike hoʻoikaika kino.

ʻO ka turbochargerimpeller rotor shaft a me ke kino e pili ana i ka forgings me ka lawa mechanical ikaika e pale aku i ka torque transmitted e ka prime mover a me ka nui electromagnetic torque o ka pōkole pōkole kaapuni ma ka generator puka, a me ka maikai magnetic conductivity, ka mea e lawe ana i ka nui magnetic pole o ka. mīkini hana hana.

Me ka hoʻomau mau ʻana o ka ʻenehana turbocharging automotive, hiki i ka wikiwiki hana o kēia manawa o ka hui turbocharger rotor hiki ke piʻi i 60000r / min a 240000r / min.E like me ke kumuʻāpanaʻO ka supercharger, ka supercharger rotor e hoʻonui i ka haʻalulu a me ka walaʻau i ka wā o ka wikiwiki wikiwiki, e alakaʻi pololei i ke kāʻei o ka lana lana, ke kuʻi a me nā ʻāpana sila, a laila e hōʻemi i ke ola lawelawe o ka supercharger a me ke kanu ʻana i nā pōʻino huna. kaʻa palekana.No laila, pono e hana i ka ʻike kaulike a me ka hoʻoponopono ʻana i ka rotor turbocharger.


Ka manawa hoʻouna: Iune-28-2024

E hoʻouna i kāu leka iā mākou: